Чому японська кухня така популярна?

Суші у Івано-Франківську –  стануть справжньою окрасою будь-якого столу. А якщо вам завжди було цікаво, чому японська кухня така популярна по всьому світу – ми готові дати відповідь на це питання.

Головні страви японської кухні

Цікавий факт: японська кухня насправді не така вже й дієтична, як це заведено вважати. Але при цьому вона – збалансована, якісно побудована на корисних інгредієнтах, й, можливо, саме завдяки їй в Японії живуть значно довше, аніж в Європі.

Основа основ будь-якої страви в Азії – це дикий або білий, звичайний рис, який вирощують у промислових масштабах. А ще – похідні з нього, наприклад, локшина, яку часто додають до супів й формують з неї другі страви.

З рису роблять навіть смаколики, які відрізняються від нашого, звичного розуміння солодкого, але при цьому значно корисніші, аніж шоколад та какао. З нього виробляють ще й папір, але не для письма, а для того, аби загортати, немов голубці у капусту, інші види начинок.

Японці обожнюють локшину, а тому можна знайти її у великій кількості – удон, рамен, соба та інші, які складаються з рису, гречки та інших інгредієнтів.

А ще варто згадати про окономіякі – вуличну їжу, до складу якої може увійти все, що завгодно. Її особливість – це смаження на грилі або будь-якій розпеченій поверхні. Найчастіше має вигляд у формі млинця зі свинини чи капусти, а ще – з водоростями або рибними пластівцями.

Особливості та причини популярності азійської кухні

А тепер докладніше поговоримо саме про причини такої народної любові до японських страв та кухні в цілому.

Японська кухня має попит через наступні нюанси:

  1. Використання свіжих, натуральних продуктів. В Азії рідко коли обирають заморожені морепродукти – лише свіжовиловлені, що впливає на смак та користь.
  2. Використання невеликої кількості супутніх компонентів, завдяки чому можна відчути саме смаки основних інгредієнтів, а не приправ та спецій.
  3. Відсутність термічної обробки, бо більшість страв мають виключно свіжі, сирі продукти, що підвищує їх користь для організму.
  4. Використання рису як основи для страв, що містить велику кількість клітковини, мінералів та макроелементів.
  5. Дотримання балансу не лише між конкретними інгредієнтами, а й безпосередньо за кількістю корисних елементів.
  6. Додавання корисних додатків, наприклад, васабі, який допомагає позбутись не лише мікробів, а й покращити стан здоров’я.
  7. Вживання соєвого соусу, який створений на основі натуральних інгредієнтів й сповільнює процеси старіння.
  8. Завдяки імбиру можна забути про хворий шлунок, а ще – відновити баланс сил, тонус організму тощо.
  9. Наявність водоростей у складі страв дозволить підвищити кількість Заліза, Кальцію, Калію та Фтору в організмі.

А також варто відзначити, що в японській кухні безліч смаколиків – не лише веганських чи страв з рибою і морепродуктами, а й солодощів, які припадуть до душі малечі!

Читайте також
20
February
Які види лосося використовуються для приготування суші

Суші в Івано-Франківську така само популярна страва, як і український борщ чи італійська піца. Але, бачачи на вершині грудочки рису шматочки червоної риби, чи замислювались ви про те, якого саме вона виду, де була виловлена та яку користь має? Про це й поговоримо у сьогоднішній статті. Які типи лосося використовують у Японії Не секрет, що […]

08
August
Що таке тобіко: особливості ікри у суші

Обираючи суші в Івано-Франківську, часто виникає питання, а що це за інгредієнт такий, який яскраво прикрашає шматочки зверху. Мова йде про кілька видів різнокольорової риб’ячої ікри, про особливості та користь якої ми поговоримо сьогодні. Все, що треба знати про ікру тобіко В японській кухні заведено використовувати кілька видів ікри для приготування ролів. Серед найбільш популярних […]

17
December
Все що потрібно знати про лосось

Японська кухня добре відома кожному з нас хоча б тим, що там широко застосовують червону рибу. Все, що ви хотіли знати про види та користь лосося, ми розповімо у цій статі. Різновиди та особливості лососевих риб Лосось являє собою збірний термін, що об’єднує ціле сімейство риб, кожна з яких має свої унікальні особливості. Лососеві розподіляються […]