Чому японська кухня така популярна?
Суші у Івано-Франківську – стануть справжньою окрасою будь-якого столу. А якщо вам завжди було цікаво, чому японська кухня така популярна по всьому світу – ми готові дати відповідь на це питання.
Головні страви японської кухні
Цікавий факт: японська кухня насправді не така вже й дієтична, як це заведено вважати. Але при цьому вона – збалансована, якісно побудована на корисних інгредієнтах, й, можливо, саме завдяки їй в Японії живуть значно довше, аніж в Європі.
Основа основ будь-якої страви в Азії – це дикий або білий, звичайний рис, який вирощують у промислових масштабах. А ще – похідні з нього, наприклад, локшина, яку часто додають до супів й формують з неї другі страви.
З рису роблять навіть смаколики, які відрізняються від нашого, звичного розуміння солодкого, але при цьому значно корисніші, аніж шоколад та какао. З нього виробляють ще й папір, але не для письма, а для того, аби загортати, немов голубці у капусту, інші види начинок.
Японці обожнюють локшину, а тому можна знайти її у великій кількості – удон, рамен, соба та інші, які складаються з рису, гречки та інших інгредієнтів.
А ще варто згадати про окономіякі – вуличну їжу, до складу якої може увійти все, що завгодно. Її особливість – це смаження на грилі або будь-якій розпеченій поверхні. Найчастіше має вигляд у формі млинця зі свинини чи капусти, а ще – з водоростями або рибними пластівцями.
Особливості та причини популярності азійської кухні
А тепер докладніше поговоримо саме про причини такої народної любові до японських страв та кухні в цілому.
Японська кухня має попит через наступні нюанси:
- Використання свіжих, натуральних продуктів. В Азії рідко коли обирають заморожені морепродукти – лише свіжовиловлені, що впливає на смак та користь.
- Використання невеликої кількості супутніх компонентів, завдяки чому можна відчути саме смаки основних інгредієнтів, а не приправ та спецій.
- Відсутність термічної обробки, бо більшість страв мають виключно свіжі, сирі продукти, що підвищує їх користь для організму.
- Використання рису як основи для страв, що містить велику кількість клітковини, мінералів та макроелементів.
- Дотримання балансу не лише між конкретними інгредієнтами, а й безпосередньо за кількістю корисних елементів.
- Додавання корисних додатків, наприклад, васабі, який допомагає позбутись не лише мікробів, а й покращити стан здоров’я.
- Вживання соєвого соусу, який створений на основі натуральних інгредієнтів й сповільнює процеси старіння.
- Завдяки імбиру можна забути про хворий шлунок, а ще – відновити баланс сил, тонус організму тощо.
- Наявність водоростей у складі страв дозволить підвищити кількість Заліза, Кальцію, Калію та Фтору в організмі.
А також варто відзначити, що в японській кухні безліч смаколиків – не лише веганських чи страв з рибою і морепродуктами, а й солодощів, які припадуть до душі малечі!