Все що потрібно знати про лосось

Японська кухня добре відома кожному з нас хоча б тим, що там широко застосовують червону рибу. Все, що ви хотіли знати про види та користь лосося, ми розповімо у цій статі.

Різновиди та особливості лососевих риб

Лосось являє собою збірний термін, що об’єднує ціле сімейство риб, кожна з яких має свої унікальні особливості.

Лососеві розподіляються на кілька великих груп, серед яких варто відзначити тихоокеанську, дику рибу, а також так звану благородну. Якщо перший тип виловлюється безпосередньо в океані й представлений такими видами, як горбуша, кета, кижуч та нерка, то благородна в основному вирощується на фермах й рідко зустрічається у дикій природі. До благородних риб належить форель та сьомга.

Окрім цього, лососеві можуть мати різні цікаві назви, наприклад:

  • Королівський: так японці прозвали більш відому нам чавичу тому, що вона має досить великі розміри – близько 180 см у довжину та навіть більше;
  • Атлантичний: мова йде про сьомгу, яка добре відома, як риба-довгожитель, адже у середньому вона живе близько тринадцяти років;
  • Срібний: кижуч, що виростає до 100 см у довжину й отримав свою назву завдяки яскравій, сріблястій лусці;
  • Червоний: нерка, що отримала свою назву через незвичний колір тіла, тулуб якого яскраво-червоний, а голова – зелена.

Незважаючи на зовнішні та внутрішні відмінності, які зустрічається у цього сімейства, є кілька основних рис, які допомагають ідентифікувати рибку, як лосося. Серед таких – відсутність  на плавниках та животику шипів, наявність темних плям вздовж тіла,  прозорі повіки, більш світле, аніж спинка, черевце, а також міцні щелепи та досить гострі зуби.

Корисні властивості червоної риби

Користь лососевих риб обумовлена їх багатим складом, до якого входить велика кількість поживних речовин. Морська риба містить досить багато білку та жиру, а її калорійність складає усього на всього 170 кКал на сотню грамів.

До складу риби входять не лиже жирні кислоти, а й безпосередньо вітаміни та мінерали. Особливо варто відзначити вітамін D. Вважається, що він необхідний виключно для правильного функціонування дитячого організму, але це не так. «Сонячний» вітамін позитивно впливає на стан нашої шкіри, а також на підшлункову залозу.

Відзначимо й велику кількість Селену, Фосфору, Калію та Хрому у складі червоного м’яса.

Відзначимо основні корисні властивості лосося:

  1. Впливає на зниження рівня поганого холестерину;
  2. Регулює кров’яний тиск;
  3. Нормалізує роботу кишківника та нирок;
  4. Покращує стан волосся, шкіри та нігтів;
  5. Позбавляє від болю у м’язах та суглобах;
  6. Допомагає відновлювати клітини тіла;
  7. Покращує роботу головного мозку;
  8. Поліпшує роботу легеневої системи;
  9. Укріплює імунітет.

Користь лосося, як правило, обговорюють через велику кількість у ньому жирних кислот, а саме – Омега-3. Вони допомагають захистити організм людини від інтоксикації, є основною речовиною, що необхідна для діяльності нашого мозку.

Червона риба – гарний спосіб омолодити не лише шкіру, а й тіло. Вона позбавляє від стресу, допомагає боротися з надмірною вагою. А ще за допомогою лосося можна покращити свій психологічний стан, адже, коли наш організм отримує необхідну кількість жирних кислот, він виробляє серотонін – гормон щастя.

Читайте також
20
February
Чому японська кухня така популярна?

Суші у Івано-Франківську –  стануть справжньою окрасою будь-якого столу. А якщо вам завжди було цікаво, чому японська кухня така популярна по всьому світу – ми готові дати відповідь на це питання. Головні страви японської кухні Цікавий факт: японська кухня насправді не така вже й дієтична, як це заведено вважати. Але при цьому вона – збалансована, […]

20
February
Які види лосося використовуються для приготування суші

Суші в Івано-Франківську така само популярна страва, як і український борщ чи італійська піца. Але, бачачи на вершині грудочки рису шматочки червоної риби, чи замислювались ви про те, якого саме вона виду, де була виловлена та яку користь має? Про це й поговоримо у сьогоднішній статті. Які типи лосося використовують у Японії Не секрет, що […]

08
August
Що таке тобіко: особливості ікри у суші

Обираючи суші в Івано-Франківську, часто виникає питання, а що це за інгредієнт такий, який яскраво прикрашає шматочки зверху. Мова йде про кілька видів різнокольорової риб’ячої ікри, про особливості та користь якої ми поговоримо сьогодні. Все, що треба знати про ікру тобіко В японській кухні заведено використовувати кілька видів ікри для приготування ролів. Серед найбільш популярних […]