Найдорожчі суші в світі

З моменту, як японська кухня стала неймовірно популярною не лише в Україні, а у всьому світі, шеф-кухарі з усіх її куточків працюють над створенням нових, незвичних поєднань, які б справді вразили їх клієнтів. І сьогодні ми поговоримо про таке незвичне явище, як найдорожчі суші у світі.

Де та з чого готують найдорожчі суші у світі

Найдорожчі на сьогодні роли створюються на Філіппінах, і вартують вони близько п’яти тисяч доларів за порцію.

Створюються вони виключно одним кухарем – Анжеліто Аранетою, якого відвідувачі ресторану прозвали «кухарем-Каратом». Згідно з його точкою зору, роли повинні бути не лише традиційними та смачними, а ще й незвичними. А тому для приготування своєї страви він користується їстівним золотом, перлинами та справжніми діамантами.

Окрім таких незвичних інгредієнтів, Анжеліто користується під час приготування виключно елітними варіантами начинки. Так, у нього не просто червона риба, а норвезький лосось, який вважається одним з найсмачніших, а також фуа-гра та справжнє крабове м’ясо, яке він додає до нігірі.

Японський рис кухар відварює не просто у воді, а в очищеній артезіанській. Заправка для рису створюється з коштовного цукру під назвою мусковадо, а також розбавляється бальзамічним оцтом з дванадцятирічною витримкою.

Цікаво, що кухар повністю позбавився від водоростей норі. Замість них для обгортання ролів він користується тонкими пластинками з їстівного золота, яке має двадцять чотири карати.

Окрім цього, для прикрашання вже готових нігірі або ролів, Анжеліто використовує рідкісні перлини з острова Палаван. Поєднуються вони на тарілці разом з маленькими діамантами, що важать приблизно 0,2 карати.

Згідно з точкою зору самого кухаря, як перлини, так і діаманти можна сміливо їсти, адже вони не мають шкоди для організму. Проте, усі відвідувачі його ресторану, які спробували такі незвичні суші, забирають камінці з собою.

Які ще роли вважаються найдорожчими

Окрім справжнього рекордсмена з Філіппін, існують й інші варіанти не менш цікавих та дорогоцінних варіантів ролів.

Наприклад, шеф-кухар ресторану «Сушкоф» пропонує скуштувати страву, яка вартує близько тисячі доларів. До складу таких шматочків входить японська ікра тобіко, що має золотий колір та вважається досить рідкісною та дорогоцінною, а також чілійський лосось та, звісно, їстівне золото.

Роли загортаються не за допомогою норі, а їстівним золотом, що містить понад двадцять чотири карати. Такий інгредієнт, за словами кухаря Ігоря Леоненка, повністю безпечний для вживання, однак не має користі для організму: його куштують виключно заради задоволення.

Замість звичайного рису, який можна віднайти у магазинах, для приготування ролів у ресторані використовують каліфорнійський варіант під назвою калроуз. Він гарно вариться, містить меншу кількість клейковини та використовується найдорожчими світовими ресторанами, що спеціалізуються на японській кухні.

Читайте також
17
December
Все що потрібно знати про лосось

Японська кухня добре відома кожному з нас хоча б тим, що там широко застосовують червону рибу. Все, що ви хотіли знати про види та користь лосося, ми розповімо у цій статі. Різновиди та особливості лососевих риб Лосось являє собою збірний термін, що об’єднує ціле сімейство риб, кожна з яких має свої унікальні особливості. Лососеві розподіляються […]

Ми використовуємо файли cookie, щоб ваше користування сайтом було зручнішим. Натисніть "OK", щоб продовжити переглядати сайт Sushi-Go